Aromara Bergamot
bergamot

AROMARA -Bergamot

10 ml

Bergamot sadrži aktivne komponente koje potiču lučenje hormona te djeluju stimulativno na cijeli organizam.

Čest je sastojak u sapunima i kozmetici za njegu kože ne samo zbog lijepog mirisa već i zbog antiseptičnog i tonizirajućeg djelovanja. Bergamot ublažava ožiljke i mrljice na koži. Istovremeno osvježava i suzbija bakterije i infekcije kože.

Zahvaljujući lijepom mirisu omiljen je sastojak kozmetike, sapuna i parfema.U parfemskoj je industriji poznat i kao sastavnica sa svojstvom balansiranja i pojačavanja ostalih mirisnih nota.

Eterično ulje bergamota je fototoksično, pa se ne smije nanositi na kožu prije direktnog izlaganja UV zrakama (solarij, sunčanje).

Aktivira i pojačava lučenje probavnih kiselina, enzima i žuči. Tako ubrzava i regulira probavu, smanjuje zatvor i nadutost. Zbog svog antiseptičnog svojstva vrlo je koristan u borbi protiv prehlada i kašlja te ga koristimo za inhalaciju. Djelotvoran je u slučaju glavobolja i boli u mišićima jer pomaže pri umanjivanju osjetljivosti živčanih završetaka na bol. Opušta mišiće i živce, umiruje grčeve i mišićne kontrakcije. Bergamot u tijelu stimulira lučenje hormona koji potiču osjećaj smirenosti i opuštenosti.Tako doprinosi i mentalnom opuštanju, smanjenju stresa i negativnih osjećaja i koristi se za ublažavanje boljki povezanih sa stresom, poput nesanice, visokog krvnog tlaka i depresije.

Citrus bergamia Risso

Red: Sapindales; porodica: Rutaceae; rod: Citrus L.; vrsta: Citrus bergamia Risso

ZEMLJA PORIJEKLA: Italija

NAČIN UZGOJA: konvencionalni (plantažni)

NAČIN DOBIVANJA: hladno tiještenje usplođa

AKTIVNE SASTAVNICE: limonen, linalil acetat, linalool, β-pinen, γ-terpinen, α-pinen, sabinen, mircen, p-cimen

 

 

 

69.00Kn