BIO ALTHAEA ulje gospine trave

BIO ALTHAEA -ulje gospine trave (kantarion)

30 ml

BIO ALTHAEA ulje Gospine trave ( macerat; Sanoleum Hyperici ) dobiva se natapanjem cvjetova u hladno prešanom visoko oleinskom nerafiniranom suncokretovom ulju uz dodatak prirodnog E vitamina. Suncokretovo visoko oleinsko ulje je izvrstan izvor vitamina E kao glavnog antioksidansa. U odnosu na maslinovo ulje koje sadrži do 70% oleinske kiseline, hladno prešano ulje suncokreta sadrži minimalno 82% oleinske kiseline. Brže se upija i zato ima povoljan učinak na kožu u slučaju ekcema, raznih vrsta dermatitisa i suhe i ispucale kože.
Specifične je crvene boje i po tome se može razlikovati kvaliteta. Svoja ljekovita svojstva zadržava dvije godine. Bogato je hipericinom, taninima i flavonidima koji djeluju protuupalno i pomažu epitelizaciju kože. Fototoksično je što znači da se nakon mazanja ne preporučuje izlaganje suncu. Gospina trava ubrana je ručno u zapuštenim vinogradima i travnjacima na našem prekrasnom, suncem okupanom otoku Hvaru gdje nije bila izložena nikakvim vanjskim štetnim utjecajima.

Gospina trava ( Hypericum Perforatum ) je biljka koja raste na šumskim brežuljcima, uz puteve, na rudinama, obroncima i livadama. Cvate tijekom cijelog ljeta, od svibnja do rujna, ali najviše tijekom srpnja. Naraste i do 60 cm u visinu, jako je razgranata, zlatnožutih paštitatskih cvatova. Poznata je i kao Bogorodičina trava, golac, kantarion, zvončac… Iz tih narodnih imena proizilazi njezino veliko značenje kao ljekovito bilje

37.00Kn