ulje sjemenki grožđa BIO ALTHAEA

BIO ALTHAEA -ulje sjemenki grožđa

100 ml

Ovo ulje iznimnih svojstava dobiva se mehaničkim cijeđenjem (pod velikim pritiskom) sjemenki grožđa koje su nusproizvod u procesu dobivanja vina. Obiluje vitaminima i mineralima, sadrži značajne količine antioksidansa (tokotrienola), a po udjelu nezasićenih masnih kiselina na samom je vrhu hladno prešanih ulja: najviše ima linolne kiseline (oko 54%), a zatim ole-inske kiseline (36%), pamnitinske (oko 5%) i stearinske (oko 2,5%), dok svega 2,5% čine zasićene i hlapive masne kiseline.

Zahvaljujući finoj teksturi i sastavu odlično je kao kozmetičko ulje, no isto tako je djelotvorno i u njezi čitavog organizma.

Odlično je kao dodatak umacima, a salatama daje zagonetan voćni okus.Sjemenke grožđa služe za izradu ulja koje snižava razinu kolesterola u krvi.

Ulje grožđanih sjemenki dobiveno hladnim prešanjem vrlo je cijenjeno i traženo.Najprije se počelo proizvoditi u Francuskoj kao zamjena za maslinovo ulje. Ulje se upotrebljava u kulinarstvu i sadrži obilje antioksidanata i polifenola. Ovo je ulje zlatno žute boje, bez okusa i mirisa. Sadrži omega-3 masne kiseline i ima zaštitni učinak na krvožilni sustav.

Ulje se primjenjuje i u prirodnim proizvodima za njegu kože. Njegovi sastojci (jaki antioksidansi) usporavaju proces starenja kože, štite je od infekcija i jakog utjecaja sunca. Njeguje kožu i ne zatvara pore,odlično je za hidrataciju kože te sprječavanje strija. Preporučuje se i za njegu problematične kože.

59.00Kn