macerat smilja lyra

LYRA PHARM -najfiniji macerat smilja

30 ml

Smilje je biljka poznata i često korištena u kozmetičkoj industriji zbog nevjerojatnog učinka na očuvanje i pomlađivanje kože. Smilje samoniklo raste na Mediteranu. I nigdje drugdje.
Eterično ulje smilja zahtjeva iskorištavanje velikih količina ove cijenjene biljke i u okviru male proizvodnje nije moguće. Kako bi vam omogućili da i vi uživate u njenim svojstvima, napravili smo macerat ove biljke. Macerat se radi tješnjenjem svježe ubranog cvijeta u čistom djevičanskom maslinovom ulju. Ulje se tijekom 6 tjedana tri puta cijedi i ponovno natapa preko svježeg cvijeta. Konačna filtracija daje hranjivi, izuzetno ugodno mirišljavi proizvod koji je spreman za korištenje.

U ljudi s oštećenom kožom ili kožom sklonom isušivanju i pucanje, macerat se nanosi direktno, utrljavajući ga redovito svaki dan u kožu. Ako vam je koža osjetljiva nakon brijanja ili imate manju posjekotinu ili modricu, nanesite macerat direktno na to mjesto te ponovite nekoliko puta. Već nakon kratkog razdoblja korištenja, rezultati su vidljivi i vaša koža zadržava mekoću i elastičnost. Ako nema potrebe za direktnim nanošenjem ulja, moguće je nekoliko kapi macerata umiješati u baznu kremu bez mirisa i dodataka i tako ga koristiti.

52.00Kn