Uvjeti korištenja

Uvjeti kupnje

OPĆE ODREDBE
Internetska stranica www.kantarion.eu u vlasništvu je tvrtke GOSPINA TRAVA d.o.o.,M.Rešetara 36,Zagreb.Korištenje usluga i sadržaja internetske stranice regulirano je ovim Uvjetima korištenja.
Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice kantarion.eu. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice u skladu s njima.
Svi materijali koje se nalaze na www.kantarion.eu internetskoj stranici su intelektualno vlasništvo tvrtke GOSPINA TRAVA d.o.o. i može se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.
Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a GOSPINA TRAVA d.o.o. će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

OSNOVNI POJMOVI
U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom web stranice www.kantarion.eu .
Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST
Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost).
Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.
GOSPINA TRAVA d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.
Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.kantarion.eu stranica.

CIJENA
GOSPINA TRAVA d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).
GOSPINA TRAVA d.o.o. će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.
Nakon isteka roka akcijske prodaje, tvrtka GOSPINA TRAVA d.o.o.neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

PODACI O PROIZVODIMA
Informacije o proizvodima ovdje se nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere predostrožnosti, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta, propisivanje terapije, postavljanje dijagnoze ili uputa o korištenju pojedinih proizvoda kao niti promocija pojedinih proizvoda kao takvih.
Dijelovi ovih stranica koji govore o bolestima, tegobama i stanjima ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjene su kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog osoblja niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Informacije sadržane na ovoj web stranici ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije sa, za to kvalificiranim, medicinskim osobljem.
Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način Vi koristiti informacije na našim stranicama. Sve informacije dobivene sa ovih stranica kao i putem e-maila ili telefona koristite na vlastitu odgovornost. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizići.
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. U slučaju navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.
Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na www.kantarion.eu podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.kantarion.eu, GOSPINA TRAVA d.o.o. zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.
Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 7 radnih dana, ne uključujući subotu.

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA
Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.kantarion.eu , može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, GOSPINA TRAVA d.o.o. će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.kantarion.eu koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA
Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:
• Općom uplatom / virmanom / e-bankingom
• Pouzećem
U trenutku kada je narudžba zaprimljena, GOSPINA TRAVA d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.
Ukoliko ne dobijete obavijest iz prethodnog stavka preporučeno je provjeriti:
• da li je poruka u Junk/Spam folderu
• da li je mailbox pun
• da li se artikli nalaze u košarici , te ako nisu potrebno je ponoviti proces naručivanja
Nakon preuzimanja pošiljke od strane HPEKSPRESA kupac će biti obaviješten putem e-maila da je pošiljka poslana.
U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada GOSPINA TRAVA d.o.o. zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.
Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, GOSPINA TRAVA d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, GOSPINA TRAVA d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda.
Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

Za sve narudžbe u vrijednosti do 349,99 kn cijena dostave iznosi 17,00 kn.Za vrijednost narudžbe iznad 350,00 kn dostava je besplatna.(Odabirom opcije besplatna dostava u meniju )
Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom ili općom uplatnicom, a GOSPINA TRAVA d.o.o. ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će GOSPINA TRAVA d.o.o. u dogovoru sa kupcem izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.
U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će GOSPINA TRAVA d.o.o.izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

DOSTAVA
Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.
GOSPINA TRAVA d.o.o.se obavezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.
Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.
Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u GOSPINA TRAVA d.o.o.jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđena mogućnost ponovnog slanja.

MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA
Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.
Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.
Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.
Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti pošiljatelju, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.
Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE
Kupac ima pravo vratiti pogrešno isporučene proizvode i oštećene proizvode. Prodavatelj će odobriti povrat robe nakon međusobnog dogovora (telefonom ili e-mailom), uz instrukcije za povrat te će Kupcu poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.
Kupac nema pravo bez dodatnih troškova vratiti proizvode za koje je iz bilo kojeg razloga zaključio da mu ne trebaju ili ne odgovaraju. Sve troškove takve zamijene snosi kupac.
Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni/korišteni.
Rok za sve reklamacije iznosi 7 dana od primitka robe.

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor i to e-mailom na kantarion@net.amis.hr ili pismeno na adresu: GOSPINA TRAVA d.o.o., Milana Rešetara 36,Zagreb
GOSPINA TRAVA d.o.o. prihvatiti će povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.
U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi GOSPINA TRAVA d.o.o.
Sva roba koju prodajemo je ispravno skladištena u originalnoj ambalaži. Rok trajanja koji je označen na ambalaži vrijedi jedino ako se ispravno skladišti, kako je označeno na deklaraciji. Svi proizvodi se mogu razlikovati u boji, mirisu i konzistenciji.