BIOBRDO - Bio ulje suncokreta

2.56  (19.29 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU 257003 Kategorija Oznaka

Opis proizvoda

250 ml

HLADNO PREŠANO ULJE SUNCOKRETA IZ KONTROLIRANOG EKOLOŠKOG UZGOJA
Biobrdo ulje suncokreta bogato je prirodnim vitaminom E (alfa-tokoferol)


Suncokret je izvorno američka biljka koju su u Europu donijeli španjolski konkvistadori, pa su prvi suncokreti u Europi procvjetali u madridskim botaničkim vrtovima. Praktičnu stranu suncokreta, dobivši ulje iz njegovih sjemenki otkrili su Rusi 1830 godine.

Sjemenke suncokreta bogate su bjelančevinama i ne zaostaju u tome puno za mesom, a sadrže i do 50% ulja. Sjeme suncokreta sprečava povećanje kolesterola u krvi, poboljšava rad štitne žlijezde i normalnu funkciju kože, jetre i bubrega.

Suncokret je u stanju pročistiti zagađeno tlo, čak i ako sadrži olovo ili zagađene tvari pa je u zadnje vrijeme sve popularnija metoda detoksikacije organizma mućkanjem suncokretovog ulja. Ako želite isprobati ovu metodu, mućkajte žlicu Biobrdo ulja od suncokreta u ustima i među zubima tijekom 15-20 minuta, dok ulje ne postane bijelo poput mlijeka i rijetko poput vode. Time se povoljno djeluje na imunitet i optimalan rad organa i stanica. Smatra se da redovita primjena ove metode pomaže kod brojnih bolesti poput glavobolje, zubobolje, raznih upala dišnih organa, hunjavice, kašlja, reume, bolova u zglobovima, nesanice pa i depresije.

Najbolje je koristiti hladno prešano ulje, dobiveno od organski uzgojenog suncokreta poput Biobrdo ulja. Hladno prešano ulje ima blaži, manje gorak okus, a u njemu ostaju sačuvani svi prirodni visokovrijedni sastojci – vitamini A, E, B-kompleks i D, kalij, magnezij, fosfor, selen, željezo, cink i kalcij. Selen i vitamin E smatraju se važnim antioksidantima koji neutraliziraju štetno djelovanje slobodnih radikala u organizmu.