BIOETERICA - Bergamot

14.60  (110.00 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU 202018 Kategorija Oznaka

Opis proizvoda

10 ml

Njegova profinjena citrusna aroma osvježava i podiže raspoloženje.
Savršen za opuštanje na kraju dugog i napornog dana. Uravnotežuje duh i tijelo.

WELL BEING
Balansiranje i uravnoteženje emocija: Od svih citrusnih ulja, eterično ulje bergamota nas najviše podržava i stvara osjećaj ugode. Eterično ulje bergamota može pomoći kod osjećaja bespomoćnosti i gubitka sigurnosti u sebe na način da nam podiže moral i samopouzdanje, vraća nam snagu i vjeru u svoje sposobnosti. Njegova regulirajuća svojstva balansiraju i donose harmoničnost svim funkcijama našeg tijela.
Osvježenje prostora: Njegova prirodna dezinfekcijska svojstva čine ga korisnim za čišćenje i osvježavanje prostora.
U difuzoru dobro se slaže s eteričnim uljem: lavande, geranija, ylang ylanga, ružmarina, smilja, muškatne kadulje, limuna i ostalim citrusnim uljima.

ZDRAVLJE
Sedativni efekt na središnji živčani sustav: Na psihičkoj i emotivnoj bazi, eterično ulje bergamota ima antidepresivnu i antispazmolitičnu ulogu. Mnoga istraživanja pokazala su da slatka aroma eteričnog ulja bergamota pozitivno djeluje na tjeskobu, strah, čak i intenzivne emocije poput bijesa i agresije. Regulira i podiže raspoloženje i može izbalansirati i teška emotivna stanja poput tjeskobe, jake zabrinutosti. Njegov osvježavajući utjecaj se pokazao kao odličan izbor za smirivanje jakih emocija i olakšavanje mentalne i emotivne iscrpljenosti.
Također balansira prirodni ciklus spavanja što ga čini idealnim za daleka putovanja kad mijenjamo vremenske zone.

LJEPOTA
Regeneracija kože: Njegova regulirajuća svojstva nekad su bila dio mnogih kozmetičkih pripravaka radi svoje sposobnosti da rješava probleme poput akni, herpesa na ustima, osipa, ekcema. Idealno je u pripravcima za njegu suhe i osjetljive kože.

Oprez: Iako bergamot pomaže kod problema s kožom, radi njegove fototoksičnosti, izbjegavati direktno izlaganje kože suncu nakon primjene eteričnog ulja bergamota na koži. Nije preporučljivo za primjena za vrijeme prvih 3 mjeseca trudnoće i kod djece do 3 godine starosti.