BIOETERICA - Bor, bijeli

9.42  (70.97 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU 202019 Kategorija Oznaka

Opis proizvoda

10 ml

Organsko eterično ulje bora, bijelog

Svjež i drvenast miris borovih iglica čisti i oslobađa sinuse te olakšava disanje. Snaga njegovog eteričnog ulja ima učinak zagrijavanja za bolne zglobove i mišiće.

Potiče dobro raspoloženje i osnažuje: Eterično ulje bor, bijeli revitalizira um i duh, pomaže kod iscrpljenosti i drugih simptoma izazvanih stresom. Njegov osvježavajući miris podiže raspoloženje, osnažuje te može pobuditi energičnost i osjećaj zadovoljstva.

Osvježava prostor: Miris eteričnog ulja bora, bijelog idealno je za eliminiranje neugodnih mirisa u prostoru. Često se koristi i u osvježivačima zraka, dezodoransima i sredstvima za čišćenje.

Olakšava disanje: Eterično ulje bor, bijeli opušta mišiće bronha te olakšava disanje. Dobar je antiseptik i ekspektorant pa može pomoći kod infekcija donjeg dišnog sustava, osobito ako se koristi u obliku parne inhalacije. Njegovo antivirusno djelovanje pomaže u zaštiti protiv virusa, čišćenju sluzi i ublažuje upalu sinusa.

Umirujući efekt kod bolnih mišića: Ima topli i umirujući efekt na upaljene i bolne mišiće. Može se koristiti lokalno kako bi se potakla cirkulacija bolnih područja.

Zaštita od komaraca: Djeluje kao prirodna zaštita protiv komaraca i drugih insekata.

Kod dišnih tegoba dobro se slaže sa eteričnim uljem: cedar, čempres, eukaliptus globulus, limun i ružmarin.

Oprez: Nije toksično i ne nadražuje, ali može izazvati preosjetljivost. Nemojte primjenjivati u mješavinama za masažu u slučaju kožnih alergija.

Stablo bijelog bora može izrasti do 40 metara, a eterično ulje se dobiva parnom destilacijom iglica i grančica. Ima prepoznatljiv svjež i pomalo slatkasti miris koji podsjeća na borovu šumu.