DR STRIBOR - SOS krema(izrazito suha i osjetljiva koža)

79.00kn (10.49 €)

1 na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU 111002 Kategorija Oznaka

Opis proizvoda

50 ml SOS krema sa noćurkom i hamamelisom
Noćurak, najbolji prijatelj suhe kože i drevni hamamelis, spoj Amerike i Europe. Tradicionalna receptura iz XIX stoljeća redizajnirana u modernom ruhu, jednostavna i ugodna, bez eteričnih ulja i sintetskih mirisa. Neka koži bude pojas za spašavanje od mladih dana kroz cijeli vaš život.
Krema je nastala kao zanimljiv eksperiment - kako jednoj posve klasičnoj lanolinskoj kremi dodati fitoterapijski pristup koji je nedostajao svim dosadašnjim formulacijama na tržištu. Rješenje je bilo vrlo jednostavno. Krema ima visoki udio masne faze, što je idealno za vrlo suhu i ispucalu kožu i njegu kože atopičara. Stoga je masnog osjećaja na koži i upija se sporije. Ipak, SOS krema prije svega dobro vlaži kožu. Sve je bilo podređeno tome da ne sadrži alergene : potpuno je bez mirisa i eteričnih ulja, čak i bez nekih uobičajenih biljaka u kozmetici poput nevena, a sve kako bi bila što sigurnija za upotrebu.
SOS krema od kvarenja je zaštićena čak trostrukim sustavom. Od oksidacije je zaštićena prirodnim vitaminom E (INCI: Tocopherol) i CO2 ekstraktom ružmarina (INCI: Rosmarinus Officinalis Extract), kako bi spriječili oksidaciju polinezasićene γ-linolenske kiseline iz ulja noćurka. Toliko se željelo zaštititi ovu dragocjenu ljekovitu tvar, da je vitamin E dodan u vrlo visokim koncentracijama – na radost vaše kože. Za zaštitu od mikrobiološkog kvarenja, nije korišten paraben ili fenoksietanol, već konzervans Geogard 221 (INCI: Benzyl alcohol (and) Dehydroacetic acid) koji se smije koristiti u ekološkoj kozmetici.
Sastav: biljno ulje noćurka, hidrolat hamamelisa, lanolin, deskpanetnol, alantoin, glicerol, aloe vera