opg simičić mirta eterično ulje

OPG SIMIČIĆ FILIP -Eterično ulje mirta

10 ml

Stari Rimljani smatrali su je simbolom ljubavi i blagostanja, što je vrlo jasno čim ju pomirišemo i osjetimo. Vrlo blagog, toplog, profinjenog mirisa, ovo eterično ulje umiruje i tješi.

Djeluje na dišne tegobe, posebno pogodno za dječje dišne tegobe. Olakšava iskašljavanje.

Kao i ostala ulja bogata cineolom, djeluje antivirusno,a dokazano je u jednoj kliničkoj studiji da djeluje kod herpesa na usnicama(labijalni herpes).

Eterično ulje mirte  je poznato kao anti-age ulje u kozmetici, ali i kao vrlo djelotvorno kod pretjeranog lučenja sebuma pa je koristi u njezi masne i mješovite kože, te masnog vlasišta i prhuti.
Ovo ulje se pokazalo djelotvornim kod smanjene funkcije štitnjače (doziranje i primjena zahtjeva stručnu osobu koja će propisati količinu).
Stimulira rad jajnika, dobro djeluje na rad prostate, djelotovorna kod problema s urinarnim infekcijama
Kontraindikacije : pretjeran rad štitnjače (hipertireoza)

 

OPG SIMIČIĆ FILIP nalazi se na otoku Ravi,u zadarskom arhipelagu,u mjestu Mala Rava. Sam otok je s obzirom na malu površinu iznimno bogat biljnim vrstama,te su u OPG SIMIČIĆ FILIP počeli otkrivati taj čudesni biljni svijet, a nakon nabavke male destilerije i proizvodnju eteričnih ulja i hidrolata.S obzirom na ograničenu količinu bilja proivodnja je u malim serijama ali vrhunske kvalitete.

166.50Kn