RAAR - Hidrolat kadulje

7.60  (57.26 kn)

1 na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija Oznaka

Opis proizvoda

100 ml

(Hydrosol Salvia officinalis L.), Lamiacae

Hidrolat kadulje djeluje kao antioksidans, te je jako dobar u anti-aging tretmanima jer obnavlja i pomlađuje kožu.
Može se koristiti u obliku spreja tijekom izloženosti suncu i vjetru. Djeluje kao blagi adstrigent, tonizira normalnu i mješovitu kožu, povoljno djelije na masnu kožu, topi i uklanja celulit.
Korištenje se ne preporučuje u prvih 5 mjeseci trudnoće, te kod povišenog krvnog tlaka. Pokazuje antibakterijsko, protugljivično i antivirusno djelovanje.
Hidrolat kadulje znatno više djeluje na povišenje krvnog tlaka nego eterično ulje, stoga se preporučuje oprez kod doziranja i primjene

Hidrolati ili "cvjetne vodice"su sekundarni proizvodi prilikom dobivanja eteričnih ulja parnom destilacijom. U hidrolatu se nalaze i komponente topive u vodi, pretežno hidrofilne tvari. Te su vodotopive supstance ne mogu naći u eteričnom ulju i sačinjene su primarno od vodotopivih kiselina, nekih alkohola i aldehida.
Kad se otvori hidrolat se preporuča čuvati u hladnjaku. Prilikom otvaranja poklopac uvijek okrenite naopačke, kako biste izbjegli mogući kontakt s kontaminiranim površinama.

RAAR hidrolati ne sadrže konzervanse ni alkohol. Mogu se koristiti u obliku spreja, za pripremu kompresa, "pakunga" sa glinom, inhalirati se. Izvrsni su za nanošenje nakon brijanja i depilacije te se koriste za njegu usne šupljine. Odlični su tonici i gotovi preparati za vlaženje kože.