VESNA'S NATURALS kantarion OPG THIELE VESNA

VESNA’S NATURALS -kantarion ulje

100 ml

Sastojci/ INCI: macerat gospine trave u maslinovom ulju, eterično ulje Lavandule Angustofolie

 

Ulje od kantariona – pravljen od gospine trave koja je jako cijenjena u narodu. Jedan je od rijetkih lijekova koji imaju antibakterijsko, antivirusno i antimikotično (protugljivično) djelovanje. Ljekovitost gospine trave je širokog opsega, zato ne nosi ovo ime uzalud, a njeno ulje posebno je poznato i cijenjeno. Ova biljka predstavlja čitav jedan divan svemir čudesnih djelovanja koje su sve sažete u jednoj biljci. Doslovno nema niti jednog dijela ljudskog tijela, ali ni psihe gdje gospina trava neće pomoći.

Ulje gospine trave bogato je hipericinom, taninima i flavonoidima koji djeluju protuupalno i pomažu epitelizaciju kože. Ulje od kantariona od davnina je poznato kao ulje koje se nanosi na sve rane.
Ulje od kantariona korisno je sredstvo kod: rana, opekotina prvog stupnja, upale jajnika i vaginalnih infekcija. Gljivica i virusnih infekcija, hemeroida, proširenih vena, čireva, ožiljaka, strija i akni. Reume i gihta. Jako je učinkovito kod upale mišića i živaca, išijasa, neuralgija, lumbaga.

Korisno je sredstvo za: rane, opekotine prvog stupnja, upale jajnika, vaginalne infekcije,hemeroide, proširene vene, čireve, ožiljake, strije i akne, reumu i giht. Jako je učinkovito kod upale mišića i živaca, išijasa, neuralgija, lumbaga.
Kantarionovo ulje mogu koristiti i trudnice protiv strija. Trudnice ne smiju piti čaj od kantariona.
Ono se koristi i kod rana koje teško zacjeljuju i protiv lakših opeklina.
Kantarionovo ulje odličan je izbor za masažu radi povoljnog djelovanja na cirkulaciju.
Kantarionovim uljem možete liječiti i kućne ljubimce.

Kantarionovo ulje je steklo veliku popularnost iz razloga što se pokazalo jako efikasnim u mnogim situacijama. Koristilo se još kroz povijest, a suvremena istraživanja samo su dodatno potvrdila njegovu učinkovitost, te nam dala neke odgovore na pitanje zbog čega je tako ljekovito. Alternativna medicina se sa pravom ponosi ovim prirodnim lijekom, koji je danas lako dostupan gotovo svima. Nekada prije se ovaj prirodni preparat koristio i za sunčanje, ali to nije dobro i savjetuje se izbjegavati takvu upotrebu ulja. Naime, ulje kantariona je fotosenzibilno zbog čega se ne smije koristiti na mjestima na koži koja će biti izložena sunčevim zrakama. Ipak, ulje Gospine trave se može koristiti nakon sunčanja, na mjestima koja su izgorjela zbog prevelikog izlaganja suncu.

Može se nanositi na kožu više puta dnevno, ali se ne aplicira na otvorene rane.

116.50Kn