ELEMI eterično ulje

  • Post author:
  • Post published:20/10/2016
  • Post category:BLOG

elemielemi

ELEMI -eterično ulje lagane svježe citrusne arome s blagom balzamičnom i travastom notom.

Dobiva se parnom destilacijom iz smole drveta Elemi (Canarium Luzonicum) koje je rašireno u tropskim šumama Filipina i susjednih zemalja jugoistočne Azije.

Elemi eterično ulje svoju vrijednost temelji na antiseptičkim,analgetičkim,stimulativnim i okrepljujućim svojstvima.Tradicionalno se koristi u kozmetici zbog utjecaja na pomlađivanje kože i ublažavanje linija i bora povezanih sa starenjem kože kao i  za općenito održavanje kože zdravom.Zanimljivo je da se vjeruje da je zbog svojih svojstava ovo ulje korišteno u drevnom Egiptu prilikom balzamiranja mumija.

Antiseptičko svojstvo – štiti od svih vrsta infekcija različitih uzročnika :bakterija,gljivica ,mikroba i virusa.

Analgetička svojstva bez štetnih nuspojava – djeluje na smirivanje boli prilikom prehlada,vručica ili uganuća.Također pomaže u liječenju glavobolje,migrene,boli u mišičima i zglobovima nakon fizičkih napora.

Stimulativno djeluje na mnoge funkcije u tijelu od cirkulacije do izlučivanja hormona.Kod respiratornih problema koristi se kada želimo potaknuti iskašljavanje sluzi.

Okrepljujuće djeluje na emocionalnom nivou tako što uravnotežuje naše misli i osjećaje, olakšava u stanjima jakog stresa,tuge i psihičke iscrpljenosti

 

Proizvodi sa eteričnim uljem Elemi:

LOR mlijeko za čišćenje lica

LOR maslac za tijelo GERANIJ